Skip to main content

Eylenbosch komt in 2019, na bijna 30 jaar van winterslaap, terug tot leven.

Opgericht in 1886 door Emile Eylenbosch te Schepdaal, groeide de brouwerij Eylenbosch in de vorige eeuw uit tot één van de belangrijkste producenten van lambiek en gueuze, met een absoluut hoogtepunt op de wereld expo van 1958. Daarna verloren de lambiek bieren steeds meer aan populariteit ten voordele van de industriële pils, en ook Eylenbosch sloot de deuren en stopte de productie in het begin van de jaren 90.

Maar gelukkig was dat niet het einde van het verhaal voor deze historische brouwerij. In 2019 besliste Erik De Keersmaeker om zich na een aantal andere uitdagingen terug op zijn passie te concentreren.

Als vijfde generatie van een brouwersfamilie uit Kobbegem wekt De Keersmaeker de brouwerij Eylenbosch en zijn iconisch bier weer tot leven. Hij doet dat samen met de jonge brouwer Klaas Vanderpoorten en studievriend Jeroen Lettens.

De nieuwe Brouwerij Eylenbosch draagt traditie en authenticiteit hoog in het vaandel, en zal zijn lambiek brouwen volgens de traditionele methode en recepten.