Nieuwe start van de brouwerij Eylenbosch

Eylenbosch komt in 2019, na bijna 30 jaar van winterslaap, terug tot leven. Opgericht in 1886 door Emile Eylenbosch te Schepdaal, groeide de brouwerij Eylenbosch in de vorige eeuw uit tot één van de belangrijkste producenten van lambiek en gueuze, met een absoluut hoogtepunt op de wereld expo van 1958. Daarna verloren de lambiek bieren steeds meer aan populariteit ten voordele van de industriële pils, en Eylenbosch sloot de deuren en stopte de productie in het begin van de jaren 90.

Maar gelukkig was dat niet het einde van het verhaal voor deze historische brouwerij. In 2018 besliste Erik De Keersmaeker om zich na een aantal andere uitdagingen op de familiale traditie en passie voor bier te concentreren.

Als vierde generatie van een brouwersfamilie uit Kobbegem wekt De Keersmaeker de brouwerij Eylenbosch en zijn iconisch bier weer tot leven. Hij doet dat samen met de jonge brouwer ingenieur Klaas Vanderpoorten en studievriend Jeroen Lettens.

De nieuwe Brouwerij Eylenbosch draagt traditie en authenticiteit hoog in het vaandel, en brouwt zijn lambiek volgens de traditionele methode en recepten.

Eylenbosch crowdfunding

Onze crowdfunders - be part of the story

Om Brouwerij Eylenbosch opnieuw op de (bier)kaart te zetten, werd in 2019 een crowdfunding opgestart. Die crowdfunding hebben we in 2021 afgesloten met een fenomenaal bedrag van meer dan 100.000 euro en met meer dan 300 crowdfunders.

Super bedankt aan alle Sympatisant Sympa’s, Supporteir Jovial’s, Giene Ziever Mennekes, Partners en Founders! Want met jullie massale steun werd het een geslaagde start. Eylenbosch is terug!

Onze “Patience for Eylenbosch” bieren die we in afwachting maakten, zijn ondertussen vaste waarden geworden. De Oude Gueuze en Kriek Eylenbosch hebben jullie de crowdfunders als eerste kunnen proeven en de volgende lambiekbrouwsels zijn volop aan het rijpen op de houten vaten, die er dankzij jullie support zo snel gekomen zijn…!

Jullie maken voor altijd deel uit van dit mooie Eylenbosch verhaal!

Nieuwe start voor de gebouwen van Eylenbosch

De unieke gebouwen zijn in al hun glorie hersteld, door er een nieuwe functie aan te geven. De Eylenbosch site biedt plaats bieden aan 55 schitterende appartementen, diverse winkelruimtes en kantoren, een CRU versmarkt en een open esplanade. Dat allemaal met groot respect voor de historische context, zodat brouwerij Eylenbosch meer dan ooit terug een monument in Schepdaal is.

Bovendien is de renovatie van de oude brouwerijgebouwen de ideale aanleiding om ook terug te keren naar de eigen gebouwen in Schepdaal. We plannen de kelders te renoveren om plaats te bieden aan eikenhouten foeders en tonnen, waar de Eylenbosch lambiek kan rijpen.

Verkooppunten