Lekker bier vraagt om liefde, vakmanschap … en geduld. En dat geldt zeker voor lambiekbieren. De eerste lambiek is gebrouwen in april 2019 en is dadelijk beginnen rijpen op eikenhouten tonnen, maar proeven van de “nieuwe” Eylenbosch Oude Gueuze en Oude Kriek kon pas na jaren geduld, in januari 2021 als de eerste productie klaar was. Wij noemden hem Oude Gueuze Prematuurke omdat hij nog niet volledig met Eylenbosch lambiek gemaakt werd. Op 19 mei 2022 hebben we onze eerste Eylenbosch Oude Gueuze met 100 % Eylenbosch lambiek gestoken en gebotteld, en hij is te koop sinds oktober 2023.
Oude Gueuze
Dit lambiekbier kwam op traditionele wijze tot stand en is een blend van 1, 2 en 3 jaar oude Lambiek die gerijpt heeft op eikenhouten foeders en tonnen. Na de botteling van de lambiek blend, ondergaat die een 2de gisting op fles. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
5.8% ALC./ VOL.
Formaat
375ml
750ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
20 | 12°P | 1°P | 3.6 | 7 | 5.8% |
Smaken
Zurig met toetsen van citrus
en groene appel
Hop
Overjaarse hop
Food pairing
Oude kaas, charcuterie en Belgisch
boerenbrood met platte kaas en radijsjes
Temperatuur
8°C – 12°C
Oude Lambiek
Dit bier is een blend van oude lambieken van verschillende jaren, die gerijpt hebben op eikenhouten foeders en tonnen. Het bier hergist niet op fles, en is dus de typische platte lambiek. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
5.8% ALC./ VOL.
Formaat
375ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
20 | 12°P | 1°P | 3.6 | 7 | 5.8% |
Smaken
Zurig met toetsen van
citrus en groene appel
Hop
Overjaarse hop
Food pairing
Oude kaas, charcuterie en Belgisch
boerenbrood met platte kaas en radijsjes
Temperatuur
8°C – 12°C
Oude Kriek
Onze Oude Kriek is gemaakt met min. 420 gram echte krieken met pit per liter lambiek. De krieken macereren 6 maanden in de lambiek, alvorens de botteling en de 2de gisting op fles. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Een bier met een donkerrode kleur, lichtroze schuim en een aangename zurige kriekensmaak.
6.2% ALC.
Formaat
375ml
750ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
15 | 14°P | 2.5°P | 20.3 | 40 | 6.2% |
Smaken
Zure krieken met zachte
toetsen van amandel
Hop
Overjaarse hop
Food pairing
Scherpe kazen, gegrild varkensvlees
en donkere chocolade
Temperatuur
8°C – 12°C
Schaarbeekse Oude Kriek
Onze Schaarbeekse Oude kriek is gemaakt met min. 450 gram echte Schaarbeekse krieken met pit per liter lambiek. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Deze bijzondere krieken zorgen voor een enorme smaakintensiteit en geven een diepe donkerrode kleur aan het bier.
6.5% ALC./ VOL.
Formaat
375ml
750ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
15 | 14°P | 2.5°P | 20.3 | 40 | 6.5% |
Smaken
Zure krieken met het krachtig accent
van de Schaarbeekse krieken en
met zachte toetsen van amandel
en een complex wijnachtig aroma.
Hop
Overjaarse hop
Food pairing
Vette kazen, gevogelte en desserts
op basis van donkere chocolade.
Temperatuur
8°C – 12°C
Wild Blond
Onze innovatieve WILD BLOND is een blend van 1/3 Eylenbosch lambiek (van spontane gisting) en 2/3 Patience for Eylenbosch Special Blond (van hoge gisting), daarna gerijpt op eikenhouten foeder gedurende een 6 tal maanden, gevolgd door een 2de gisting op fles. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Dit bier is friszurig, en heeft een complex, floraal en wild karakter
7.0% ALC./ VOL.
Formaat
375ml
750ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
15 | 14°P | 1.6°P | 4 | 8 | 7.0% |
Smaken
Licht zurig en floraal
Hop
Overjaarse hop
Food pairing
Aperitiefhapjes, pittige curry, gegrilde kip
en geroosterde Brusselse spruitjes
Temperatuur
8°C – 12°C
Speciaalbieren
Tijdens de 2 jaar om onze eerste Oude Gueuze te maken, mocht Eylenbosch natuurlijk geen brouwerij zonder bier zijn. In afwachting brouwden we daarom speciaalbieren van hoge gisting, met de toepasselijke naam ‘PATIENCE for Eylenbosch’. De eerste variëteit die brouwer Klaas creëerde was een Hoppy Saison van 5.5 %. De tweede variëteit een Belgian Pale Ale van 6.0 %, een typisch belgisch bier en onze derde, een Special Blond van 6.5 % is sinds januari 2021 beschikbaar. Al onze speciaalbieren worden gemaakt met 100% Belgisch geteelde hop.
Patience Hoppy Saison
De eerste variëteit is een Saison van 5.5 %, een typisch bier uit Wallonië. Een donkerblond bier met een dikke, witte schuimkraag. De smaak is droog, kruidig en rond, met een aangename hopbitterheid die lang aanhoudt. Een koel te schenken dorstlesser met veel smaak en relatief weinig alcohol.
5.5% ALC./ VOL.
Formaat
330ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
33 | 12°P | -0.3°P | 3 | 6 | 5.5% |
Smaken
Droog, kruidig en bitter
Aromahop
Hallertau Mittelfrüh
Food pairing
Pikant eten, kaas, zeevruchten
en fruitige desserten
Temperatuur
5°C
Patience Special Blond
De Special Blond is een zacht, doordrinkbaar en smaakvol bier, met een mooie body en een bloemig hoppige toets.
6.5% ALC./ VOL.
Formaat
330ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
26 | 14°P | 3°P | 4.6 | 9 | 6.5% |
Smaken
kruidig en bloemig
Aromahop
Hallertau Mittelfrüh
Styrian Goldings
Food pairing
Zeevruchten, Gevogelte
en zachte kazen
Temperatuur
5°C
Patience Belgian Pale Ale
De Belgian Pale Ale is een traditionele “Speciale Belge”, dit bier opent met een aangename moutigheid, waarna de hop het mooi overneemt en het bier een dorstlessend karakter geeft.
6.0% ALC./ VOL.
Formaat
330ml
IBU | OG | FG | SRM | EBC | ALC./VOL |
---|---|---|---|---|---|
22 | 14°P | 3.4°P | 9 | 18 | 6.0% |
Smaken
Fruitige mouttoetsen, kruidige gistsmaken
en een evenwichtige hopbitterheid
Aromahop
Styrian Goldings
Chinook
Fuggle
Food pairing
Geroosterd of gegrild vlees,
kaas en stoofvlees
Temperatuur
5°C