Lambiekbieren

Speciaalbieren

Lambiekbieren

Lekker bier vraagt om liefde, vakmanschap … en geduld. En dat geldt zeker voor lambiekbieren.  De eerste lambiek is gebrouwen in april 2019 en is dadelijk beginnen rijpen op eikenhouten tonnen, maar proeven van de “nieuwe” Eylenbosch Oude Gueuze en Oude Kriek kon pas na jaren geduld, in januari 2021 als de eerste productie klaar was. Wij noemden hem Oude Gueuze Prematuurke omdat hij nog niet volledig met Eylenbosch lambiek gemaakt werd.   Op 19 mei 2022 hebben we onze eerste Eylenbosch Oude Gueuze met 100 % Eylenbosch lambiek gestoken en gebotteld, en hij is te koop sinds oktober 2023.

Oude Gueuze

Oude Lambiek

Oude Kriek

Schaarbeekse Oude Kriek

Wild Blond

Oude Gueuze

Dit lambiekbier kwam op traditionele wijze tot stand en is een blend van 1, 2 en 3 jaar oude Lambiek die gerijpt heeft op eikenhouten foeders en tonnen. Na de botteling van de lambiek blend, ondergaat die een 2de gisting op fles. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.

5.8% ALC./ VOL.

Formaat

375ml
750ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
20 12°P 1°P 3.6 7 5.8%

Smaken

Zurig met toetsen van citrus
en groene appel

Hop

Overjaarse hop

Food pairing

Oude kaas, charcuterie en Belgisch
boerenbrood met platte kaas en radijsjes

Temperatuur

8°C – 12°C

Eylenbosch Oude Gueuze
Ontdek ons aanbod

Oude Lambiek

Dit bier is een blend van oude lambieken van verschillende jaren, die gerijpt hebben op eikenhouten foeders en tonnen. Het bier hergist niet op fles, en is dus de typische platte lambiek. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.

5.8% ALC./ VOL.

Formaat

375ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
20 12°P 1°P 3.6 7 5.8%

Smaken

Zurig met toetsen van
citrus en groene appel

Hop

Overjaarse hop

Food pairing

Oude kaas, charcuterie en Belgisch
boerenbrood met platte kaas en radijsjes

Temperatuur

8°C – 12°C

Ontdek ons aanbod

Oude Kriek

Onze Oude Kriek is gemaakt met min. 420 gram echte krieken met pit per liter lambiek. De krieken macereren 6 maanden in de lambiek, alvorens de botteling en de 2de gisting op fles. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Een bier met een donkerrode kleur, lichtroze schuim en een aangename zurige kriekensmaak.

6.2% ALC.

Formaat

375ml
750ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
15 14°P 2.5°P 20.3 40 6.2%

Smaken

Zure krieken met zachte
toetsen van amandel

Hop

Overjaarse hop

Food pairing

Scherpe kazen, gegrild varkensvlees
en donkere chocolade

Temperatuur

8°C – 12°C

Ontdek ons aanbod

Schaarbeekse Oude Kriek

Onze Schaarbeekse Oude kriek is gemaakt met min. 450 gram echte Schaarbeekse krieken met pit per liter lambiek. Bier van spontane gisting. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Deze bijzondere krieken zorgen voor een enorme smaakintensiteit en geven een diepe donkerrode kleur aan het bier.

6.5% ALC./ VOL.

Formaat

375ml
750ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
15 14°P 2.5°P 20.3 40 6.5%

Smaken

Zure krieken met het krachtig accent
van de Schaarbeekse krieken en
met zachte toetsen van amandel
en een complex wijnachtig aroma.

Hop

Overjaarse hop

Food pairing

Vette kazen, gevogelte en desserts
op basis van donkere chocolade.

Temperatuur

8°C – 12°C

Ontdek ons aanbod

Wild Blond

Onze innovatieve WILD BLOND is een blend van 1/3 Eylenbosch lambiek (van spontane gisting) en 2/3 Patience for Eylenbosch Special Blond (van hoge gisting), daarna gerijpt op eikenhouten foeder gedurende een 6 tal maanden, gevolgd door een 2de gisting op fles. Ongefilterd. Niet gepasteuriseerd.
Dit bier is friszurig, en heeft een complex, floraal en wild karakter

7.0% ALC./ VOL.

Formaat

375ml
750ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
15 14°P 1.6°P 4 8 7.0%

Smaken

Licht zurig en floraal

Hop

Overjaarse hop

Food pairing

Aperitiefhapjes, pittige curry, gegrilde kip
en geroosterde Brusselse spruitjes

Temperatuur

8°C – 12°C

Ontdek ons aanbod

Speciaalbieren

Tijdens de 2 jaar om onze eerste Oude Gueuze te maken, mocht Eylenbosch natuurlijk geen brouwerij zonder bier zijn. In afwachting brouwden we daarom speciaalbieren van hoge gisting, met de toepasselijke naam ‘PATIENCE for Eylenbosch’. De eerste variëteit die brouwer Klaas creëerde was een Hoppy  Saison van 5.5 %.  De tweede variëteit een Belgian Pale Ale van 6.0 %, een typisch belgisch bier en onze derde, een Special Blond van 6.5 % is sinds januari 2021 beschikbaar. Al onze speciaalbieren worden gemaakt met 100% Belgisch geteelde hop.

Patience Special Blond

Patience Hoppy Saison

Patience Belgian
Pale Ale

Patience Hoppy Saison

De eerste variëteit is een Saison van 5.5 %, een typisch bier uit Wallonië. Een donkerblond bier met een dikke, witte schuimkraag. De smaak is droog, kruidig en rond, met een aangename hopbitterheid die lang aanhoudt. Een koel te schenken dorstlesser met veel smaak en relatief weinig alcohol.

5.5% ALC./ VOL.

Formaat

330ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
33 12°P -0.3°P 3 6 5.5%

Smaken

Droog, kruidig en bitter

Aromahop

Hallertau Mittelfrüh

Food pairing

Pikant eten, kaas, zeevruchten
en fruitige desserten

Temperatuur

5°C

Ontdek ons aanbod

Patience Special Blond

De Special Blond is een zacht, doordrinkbaar en smaakvol bier, met een mooie body en een bloemig hoppige toets.

6.5% ALC./ VOL.

Formaat

330ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
26 14°P 3°P 4.6 9 6.5%

Smaken

kruidig en bloemig

Aromahop

Hallertau Mittelfrüh
Styrian Goldings

Food pairing

Zeevruchten, Gevogelte
en zachte kazen

Temperatuur

5°C

Ontdek ons aanbod

Patience Belgian Pale Ale

De Belgian Pale Ale is een traditionele “Speciale Belge”, dit bier opent met een aangename moutigheid, waarna de hop het mooi overneemt en het bier een dorstlessend karakter geeft.

6.0% ALC./ VOL.

Formaat

330ml

IBU OG FG SRM EBC ALC./VOL
22 14°P 3.4°P 9 18 6.0%

Smaken

Fruitige mouttoetsen, kruidige gistsmaken
en een evenwichtige hopbitterheid

Aromahop

Styrian Goldings
Chinook
Fuggle

Food pairing

Geroosterd of gegrild vlees,
kaas en stoofvlees

Temperatuur

5°C

Ontdek ons aanbod